En ny type overvågningskamera fra it-firmaet FarrowTech kan ved hjælp af termografisk teknik overvåge søer, mens de får grise, så de får hjælp i tide.

“Når den detaljerede overvågning sker automatisk, kan folk gå og lave alt muligt andet arbejde i stalden, og kun være til rådighed, når der lige præcis er en so, der har behov hjælp, forklarer Morten Bo Lindholm Mikkelsen.”

En ny type overvågningskamera fra it-firmaet FarrowTech kan ved hjælp af termografisk teknik overvåge søer, mens de får grise, så de får hjælp i tide. Teknikken vil hvert år kunne redde tusindvis af nyfødte grise.

Mere end hver femte gris, som kommer til verden i danske stalde, dør under fødslen eller kort efter. I gennemsnit mister en so fire grise af hvert kuld, men mange pattegrise kunne reddes, hvis soen i tide fik hjælp til faringen.

Derfor udvikler it-firmaet FarrowTech med støtte fra Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, et nyt, automatisk overvågningssystem med termografiske kameraer, som kan registrere, hvornår grisene fødes, og hvornår der er brug for hjælp.

Læs resten af artiklen her: https://mst.dk/erhverv/groen-virksomhed/groent-udviklings-og-demonstrationsprogram-gudp/gudp-projekter/2018-projekter/farrowtech/