It-firma bruger overvågningsteknologi til at holde øje med grise, når de farer

“Vores idé er at gøre overvågningen automatisk. I stedet for at man døgnet rundt har folk til at gå rundt i stalden og tælle grise, så har vi en lille elektronisk overvågningsenhed, der har et termisk kamera og en computer.”

Hos it-virksomheden Farrowtech handler hverdagen om at redde små nyfødte pattegrise. “I snit dør fire grise per kuld i forbindelse med fødslen eller kort tid efter. Det er et kæmpe tab, og der er et stort potentiale i branchen for at reducere dødeligheden. En stor del af disse grise kan reddes, hvis der ydes rettidig hjælp. Vi regner med, at vores system kan redde en gris per kuld. Det kan mærkes direkte på bundlinjen hos pattegrisproducenterne,” siger Morten Bo Mikkelsen, stifter af Farrowtech. Til sommer lanceres firmaets produkt, et særligt overvågningssystem til faringsperioden, hvor søerne føder.

Læs resten af artiklen  her: https://aarhus.lokalavisen.dk/nyheder/2019-02-11/-Aarhusianske-iv%C3%A6rks%C3%A6ttere-vil-hj%C3%A6lpe-d%C3%B8ende-grise-verden-over-4154192.html