Beskrivelse

Sådan virker FarrowMat

FarrowMat sikrer, at de mindste grise har mulighed for at samle kræfter og komme på benene lige efter faringen. Måtten tilfører 38 graders varme nedefra, og derved undgås underafkøling af de mindste grise. Underafkøling fører ofte til død, inden grisen får bevæget sig hen til en varmekilde. Ud over at tilføre den livsvigtige varme, skærmer FarrowMat også fra det træk, der nogle gange kan opstå på spaltegulv.fsdf

Din fortjeneste

Undersøgelser fra SEGES viser, at at der kan reddes omkring 0,28 gris pr. kuld ved at tilføre varme. Fraregnet omkostninger til strømforbrug og løn til udlægning og rengøring giver det en yderligere fortjeneste på 37 kr. pr. kuld, hvis en pattegris er 200 kr. værd. Er den 300 kr. værd, giver det naturligvis en ekstra fortjeneste på 137 kr.

FarrowMat detaljer

Måtten måler 85×35 cm og er en halv cm tyk.

Energiforbruget minimeres ved, at måtten slukker, når den når op på 38 grader. Når temperaturen falder lidt, tænder måtten igen. Under opvarmningen bruger måtten ca. 250 Watt i nogle få minutter. Derefter ligger forbruget på omking det halve, afhængig af underlaget og temperaturen i stalden.

Ledningen på måtten er 3 meter lang og tilsluttes en almindelig 230V stikkontakt.