FARINGSHJÆLP

I et tæt samarbejde under GUDP arbejder SEGES og FarrowTech på at optimere og effektivisere måden, man yder faringshjælp på.

 

GUDP

 

 

 

 

 

 

En so farer i gennemsnit 2,3 gang om året, hvor 2 ud af de gennemsnitligt 3 døde pattegrise pr. kuld dør under selve faringen, primært på grund af fødselskomplikationer og iltmangel.

Mange af dem kan reddes med rettidig faringshjælp. Det er allerede dokumenteret i danske forsøg og praksis. FarrowTechs mål er at gøre det meget enklere at praktisere faringshjælp på de rette tidspunkter.

FARINGSOVERVÅGNING

I praksis er det svært at se, hvornår der er brug for faringshjælp. Derfor er der behov for en automatisk løsning, som FarrowCam, som kan overvåge farende søer og alarmere, når der er brug for faringshjælp.

Automatisk faringsteknologi registrerer tidsintervaller mellem fødsler og giver alarm, når for lang tid er gået siden sidste fødsel. Det betyder, at rettidig faringshjælp kan gives, hvorved andelen af levende pattegrise øges.

Fordele ved automatisk faringsovervågning

  • Økonomisk gevinst – øget produktivitet: En ekstra gris pr. årsso giver cirka 460 kr. i ekstra dækningsbidrag
  • Etisk gevinst – færre døde grise:
    Vi har som mål at reducere pattegrisdødligheden med 25%
  • Overblik:
    Altid styr på, hvordan faringen skrider frem for hver enkelt so
  • Mulighed for at optimere staldrutiner og få mere ud af arbejdstiden

FARINGSKOMFORT

Overlevelsesbetingelserne for svage smågrise kan øges ved at give dem muligheden for at ligge på et varmetæppe, indtil de er kommet til kræfter og kan opretholde kropstemperaturen.

Nylig forskning udført af SEGES, Meddelelse Nr. 1176, har vist, at ved at holde grisene varme straks efter fødslen, kan antallet af overlevende pattegrise øges med 0,28 gris pr. kuld. Det svarer til 0,64 gris og dermed 296 kroner i ekstra dækningsbidrag pr. årsso.

Tilmeld nyhedsbrev!
Få opdateringer direkte på din email!
Tak for din tilmeldning!
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Tilmeld nyhedsbrev i dag!
×
×