Danske Farrowtech vil redde flere smågrise over hele verden. Virksomheden har lanceret to produkter, og hvis salget forsætter som nu, forventer virksomheden sit første overskud om halvandet år. Med et termisk kamera vil Farrowtech digitalisere overvågningen af pattegrise i farringsperioden. Og det er der god grund til. For mellem 8 pct. og 20 pct. af pattegrisene dør umiddelbart efter fødslen, og der er god økonomi i at holde dødeligheden lav. “Det har vist sig, at det her termiske kamera, der kan se varmeafgivelsen fra et objekt, er en god måde at gøre det på i stedet for de manuelle metoder, som landmænd altid har brugt,” siger Erik Hougaard, der ejer og driver Farrowtech sammen med Morten Bo Mikkelsen.

Læs resten af artiklen her: https://agriwatch.dk/Nyheder/Industrien/article11830932.ece