Dødelighed blandt pattegrise er et stort problem for svineindustrien. Omkring en fjerdedel af alle pattegrise dør under fødslen eller i løbet af de første døgn – blandt andet på grund af iltmangel. En ny løsning skal hjælpe landmændene med at nedbringe dødeligheden blandt pattegrisene. Det skal gøres ved hjælp af et termokamera, en app og en lærende algoritme, der kan detektere, hvor lang tid der går mellem fødslerne.

“Flere studier viser, at man kan redde mange af de her grise, hvis man holder øje med, at intervallet mellem fødslerne ikke overstiger en kritisk tidsgrænse.”

Bag løsningen står opstartsfirmaet FarrowTech, der blev startet af Morten Bo Mikkelsen og Jakob Boss Skårhøj. Sidstnævnte er vokset op på en svinefarm syd for Aalborg og har været med til at tage imod en masse døde pattegrise på sin fars gård. Ideen til virksomheden fik de på et tidspunkt, hvor der var meget fokus på dødelighed blandt pattegrise i medierne. De gik i gang med at undersøge, hvordan man kunne løse problemet, og kom med ideen til, at man kan bruge et termokamera til at detektere fødslerne.

Læs resten af artiklen her: https://alexandra.dk/dk/aktuelt/nyheder/2017/termokamera-og-algoritme-skal-reducere-doedeligheden-blandt-pattegrise