Et system, der kombinerer termiske optagelse, en app og en lærende algoritme, skal reducere dødeligheden blandt pattegrise

“Det primære er at analysere billederne for at se, om der er noget, der er usædvanligt varmt. Når det sker, starter en tracking-algoritme, der kigger på de varme pixels og analyserer deres form og bevægelse og dermed vurderer, om det er en rigtig fødsel. Hvis der går for lang tid mellem to fødsler, skal landmanden have besked via en app om, at han skal tilse den her so.”

Opstartsfirmaet FarrowTech har udviklet en metode, der ved hjælp af et termisk kamera, en app og en lærende algoritme skal være med til at nedbringe dødeligheden blandt pattegrise. Det skriver Alexandra Instituttet på sin hjemmeside.

Omfanget af problemet ses ved, at omkring en fjerdedel af pattegrise dør under fødslen eller i løbet af de første døgn. Det vil de to personer bag FarrowTech, Morten Bo Mikkelsen og Jakob Boss Skårhøj, hjælpe svineavlere med at reducere. Kernen er at opdage og identificere fødselstidspunkterne, hvilket kan være en udfordring i de store kulde smågrise. Derfor valgte de to iværksættere at anvende et termokamera, der kan opfange en fødsel, som kommer til udtryk som et særligt varmt område på kameraet.

Læs resten af artiklen her: https://www.electronic-supply.dk/article/view/572990/teknologikombo_skal_redde_pattegrise